Lisätiedot

Katsotaan palaverin jälkeen tarkemmin itse tarjousta ja kohtaavatko ajatuksemme. Pari karseaa esimerkkiä:

Ostetaan Etelä-Saimaan etusivu ja laitetaan koko sivun mainos. Nettisivut muotoa www.mainostavayritys.fi MUTTA sähköposti on muodossa mainostavayritys@wippies.com, mainostavayritysoy@gmail.com, firman.henkilo@pp.inet.fi. Ja WWW-sivut ei toimi mobiilisti ja some-päivityksiä tehty viimeksi silloin kun ne avattu.

Pikkuilmoitus lehdessä ja/tai Facebookissa, Instagramissa tai muualla sähköisenä versiona. Täynnä kir(j)otusvirheitä tai linkit ei toimi.

Yritys toimii esim. mainostoimistoalalla tai graafisen suunnittelun alalla > omat sivut ovat täysin out-of-date.

Organisaatiolla ei ole rahaa ja/tai halua aktiivisesti päivittää nettisivuja ja/tai sosiaalista mediaa ja sähköpostia. Kiva kysellä eri jutuista mutta oikeasti ei jalkauteta toimintaan vaikka kenties olisikin rahaa. Samalla kun kysytään Lada – ympäristön päivittämistä Toyota – aikaan niin haukutaan muu tiimi ja itse Lada – kuski vaatii Teslan ominaisuuksia erikoisneuvotteluissa. Tämä totta useimmiten ja kariutuu siihen.

WWW-sivut

Esimerkkejä toteutuksista löytyy ja esimerkiksi Tapahtumakalenteri on käytössä näillä sivustoilla:

Artikkelit, Tiedotteet, blogi tai miksi kutsutaan. Ne ovat artikkeleita ja voidaan näyttää kategoria- ja avainsananäkyminä. Katso Tiedotteet ja/tai Kaikki artikkelit. Ei mitään tarvetta puhua blogeista tai erillisestä sivustosta.

Lomakkeita voi tehdä tarpeen mukaan. Ota yhteyttä, jäsenhakemus, palaute ja muut sen mukaan mitä tarvetta. Ja kun lomake täytetään, se tallentuu tietokantaan mutta menee myös esimerkiksi kerhomestarin sähköpostiin samalla sekunnilla kun Lähetä – nappulaa painettan.

Käytännössä lomakkeita ja artikkeleita on jokaisella sivustolla. Esimerkkejä muutamista toteutuksista:

Sähköposti – kalenteri – yhteystiedot

Otetaan käyttöön kunnollinen pilvipalvelu ja paras eli Microsoft Office 365. Tunnuksia ja muita tarpeen mukaan tarvittava määrä. Organisaatioille jotka tarvitsevat Office-sovellukset eri laitteisiin sekä ammattimaisen sähköpostin, tiedostojen pilvitallennustilaa, verkkokokoukset ja keskustelut Microsoft Teamsin avulla.

OneDrive ja Sharepoint ovat tavat joilla jaetaan tietoa ulkopuolisille ja voidaan käyttää sisäisessä tai ulkoisessa käytössä.

Miten tehdään?

Projektina jossa nykyinen WWW-sivusto sekä sähköposti romutetaan. Otetaan käyttöön uusi tapa lisätä sisältöä ja infota omaa asiakaskuntaa. Samalla tiedostojen jako, yhteiset palaverit ja muut alkavat noudattamaan de facto standardeja ja nykypäivää.

Mobiilimaailma?

Itsestään selvä, vakiona ja käyttö myös puhelimella, tabletilla ja kosketusnäytöillä. Allekirjoittaneelta lisätietoa.

terveisin Jari

= = = =

Jari Harju jari.harju(at)doaudit.fi | +358 40 566 8833
DoAudit Oy Lappeenranta | https://www.doaudit.fi | Twitter@DoAudit |

// erityistoimeksiannot // Microsoft 365 // Windows & Mac, tabletit ja älypuhelimet // IT auditointi // Computer Forensics